Coachen

Het doel van coachen is effectiever functioneren. Zakelijk, privé of allebei. Aan de hand van jouw concrete coachvraag ga je aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling. Samen met jouw coach, die jou in dat proces begeleidt.

Mijn begeleidingsstijl is die van het Socratisch Coachen. Door het stellen van socratische vragen creëer ik ruimte zodat jij zelf afwegingen kunt maken, zelf keuzes kunt maken en zelf stappen kunt ondernemen die bij jouw situatie passen. Zodoende faciliteer ik een zelfsturingsproces waarin jij als coachee je eigen verantwoordelijkheid kunt nemen.

Van mij mag je dus verwachten dat ik je begeleid aan de hand van jouw coachvraag. De regie over het coachproces blijft echter altijd bij jou. Coachvragen die voorbijkomen zijn heel uiteenlopend van aard. Bijvoorbeeld:

“Ik moet zoveel van mezelf, daar wil ik vanaf.”
“Zit ik wel op de goede plek met mijn baan?”
“Het moet altijd op mijn manier, kan dat ook anders?”
“Ik durf het niet te zeggen, ik ben bang dat anders de goede relatie verstoord raakt.”
“Ik praat mezelf altijd naar beneden, dat wil ik niet!”
“……….”

Ik maak graag gebruik van de natuur als ondersteunend element bij de coaching. Een speciale locatie die ik daarvoor ook ter beschikking heb ligt in het middengebergte van Rheinland Pfalz, Duitsland. Daar kan een meerdaags coachtraject plaatsvinden.

Als mijn manier van coachen je aanspreekt en je hebt een coachvraag of wilt daar graag met mij over praten, neem dan vrijblijvend contact met me op. In een kosteloos kennismakingsgesprek kun je ervaren of er een klik is.

Als lid van de beroepsorganisatie NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroeps Coaches): https://www.nobco.nl mag je van mij een hoge standaard verwachten. Ik onderschrijf de NOBCO-klachtenprocedure en ik volg de Internationale Ethische Gedragscode voor beroepscoaches: https://www.nobco.nl/files/pages/2022/06/007-211125-nobco-ethischecode-21-vastgesteld-07-12-21.pdf

Tevens ben ik aangesloten bij de LVSC (Beroepsvereniging en beroepsregister voor Coach, Supervisor en Organisatiebegeleider) https://www.lvsc.eu/