over mij

Mijn vader werkte bij defensie en voor mij was het daarom snel duidelijk: daar wilde ik ook gaan werken! En, dat gebeurde. Na de Koninklijke Militaire Academie heb ik tien jaar als beroepsofficier bij de Koninklijke Landmacht gewerkt. Tijdens de wetenschappelijke opleiding aan de academie heb ik me gericht op sociologie-psychologie. De menselijke kant van een organisatie heeft mij altijd gefascineerd.

Tijdens mijn werk als officier ben ik rechten gaan studeren in Utrecht. Die studie vond ik zo boeiend dat ik na mijn afstuderen ruim dertig jaar als advocaat gewerkt heb.

Nu help ik mensen, niet meer met regeltjes en contracten maar als coach en trainer van mens tot mens. Dat geeft mij enorm veel energie. Een NOBTRA– en een NOBCO-opleiding hebben mij de noodzakelijke bagage meegegeven om dat professioneel en invoelend te kunnen doen.

Met mijn levenservaring en werkachtergrond in een hiërarchische organisatie en als zelfstandig ondernemer ben ik in mijn element als de vraagstukken uitdagend zijn en ik mensen kan helpen om op een duurzame manier positieve verandering te realiseren.

Ik zet mijn ervaring bij Defensie inmiddels in voor oud-collega’s via het platform www.afhangen.com.

Als Facilitator van de Foundation For Natural Leadership organiseer ik daarnaast persoonlijke leiderschap trajecten. Een mooie aanvulling op mijn executive coaching en trainingsprogramma’s. https://naturalleadership.eu

Visie en missie

Ik ben er om jou de handvatten te geven waarmee jij zelf je obstakels kan overwinnen. Dat bereiken doen we samen. Het is mijn drive om mensen, teams en organisaties te begeleiden bij de inspirerende maar ook confronterende weg naar zelfontplooiing. Dat doe ik vanuit mijn persoonlijke ervaringen, mijn gedrevenheid en vakmanschap.

Ik geloof dat een harmonieuze wereld kan ontstaan wanneer we verantwoordelijkheid nemen voor onszelf, én openstaan voor de ander en de natuur om ons heen. De voorwaarde daarbij is een onbevangen houding en luisterend vermogen. Zelfstandigheid en zelfbewustzijn, gestoeld op respect en waardering voor jezelf en de ander.