coaching

Inleiding

Je start met coaching omdat je uit een ongewenste situatie wil stappen en wil leren hoe je dat doet. We onderzoeken samen wat daarbij de struikelblokken zijn en ik geef je gedurende het proces de handvatten om deze te overwinnen. Geen one size fits all oplossing maar een persoonlijk traject dat is afgestemd op wat jij nodig hebt, in de snelheid die bij jou past.

De thema’s die we daarbij kunnen aanpakken zijn gericht op leiderschap, loopbaanontwikkeling, managementcoaching en persoonlijke ontwikkeling.

Natuur

Wetenschappelijk onderzoek door de jaren heen bevestigt dat direct contact met de natuur positief bijdraagt aan ons welbevinden. En, dan gaat het niet alleen over het inademen van frisse lucht of de mooie natuur zelf. Het gaat dieper; natuurervaring heeft een positieve invloed op de manier waarop onze hersenen informatie verwerken. Natuur heeft aantoonbaar gunstige effecten op het herstel bij stress en ziekte. Contact met de natuur (visueel en fysiek) heeft met name een gunstige invloed op ‘hogere’ cognitieve functies die bijvoorbeeld nodig zijn om te plannen, problemen op te lossen en impulsen te beheersen.

Daarom combineer ik, op verzoek, coachtrajecten met een impactvolle natuurbeleving.
In het middelgebergte van Rheinland Pfalz (Duitsland), met z’n enorme bossen, dalen met beekjes en rivieren en prachtige weiden begeleid ik je tijdens een meerdaags coachtraject in en met de natuur, midden tussen de flora én fauna.

Je kunt aan dit coachtraject individueel deelnemen maar ook in groeps(team)verband.

Prijs en voorwaarden op aanvraag.

 

Mijn werkwijze

Een (online) kennismakingsgesprek van circa een half uur is altijd vrijblijvend en is zonder kosten. Als er wederzijds een match is, kunnen we een vervolgafspraak maken.

In het eerste gesprek, daarna, ga jij jouw coachvraag formuleren. Op basis van jouw vraag gaan wij het coachtraject starten.

Een coachsessie duurt in beginsel een uur. Het aantal sessies, om te komen tot een voor jou gewenst resultaat, hangt af van verschillende factoren en staat daarmee niet op voorhand vast.

Hoewel ik als coach de leiding neem, houd jij altijd de regie. Dat is belangrijk om te weten. Jij bepaalt, niet ik.

Ik hanteer bij mijn coaching voornamelijk de Rationeel-Emotieve Therapie (afgekort: RET).
Deze theorie gaat ervan uit dat het niet de omstandigheden zijn die onze emoties en gedrag sturen, maar onze gedachten over die omstandigheden. De oplossing is dan ook; ‘omdenken’.

Ik vind de RET om meer dan één reden een mooi en effectief middel om tot resultaten te komen.
De RET stelt de eigen verantwoordelijkheid van het individu voorop, om eigen doelen te stellen en keuzes te maken. Daarnaast is de RET een methode die je bij uitstek goed zelf kunt toepassen, zodra je jezelf de beginselen hebt eigen gemaakt. Zo stuurt de RET ook nog eens aan op zelfstandig handelen en denken.

Tarieven

Mijn uurtarief (*) bedraagt:

• Voor bedrijven: € 265,- excl. BTW
• Voor particulieren: € 125,- incl. BTW

(*) Excl. reiskosten